Om oss på

Balsgård Foodtech

Balsgård Foodtech är en anläggning för utveckling av nya växtbaserade drycker och ny teknik för livsmedelsindustrin. Det är en anläggning som är öppen för små företag såväl som stora väletablerade. Vi knyter ihop den akademiska världen, forskning och näringsliv i dynamiska samarbeten.

Utforska

Våra tjänster

Vi har kompetens och erbjuder tjänster för bland annat produkt- och teknikutveckling för livsmedelsproduktion. Vi har utrustning för flera olika typer av processer, legotillverkning, labb och analys samt konsulter för koncept- och produktutveckling.

Läs mer

Vi erbjuder

Produktutveckling

Vår kärnverksamhet är att erbjuda små och stora företag hjälp i sin produktutveckling och tester av nya livsmedel. Vi knyter ihop olika kompetenser för att kunna stödja vid produktutveckling.

Läs mer

Läs mer om

Innovationspartners

Vi har ett nära samarbete med Kristianstad Högskola , Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och Krinova Incubator & Science Park. På Balsgård har många nya aktörer fått sina första produkter utvecklade och producerade.

Läs mer

VÅR VISION

Vår vision är att bidra med utveckling av nya produkter och ny teknik för livsmedelsindustrin. Vi vill vara effektiva och lättillgängliga för både mindre och större aktörer.

Vi står för mångårig erfarenhet och kompetens inom segmentet växtbaserade drycker. Vi tror på hållbar produktion och förespråkar lokala, hållbara råvaror om möjligheten finns.