Nytt centrum för framtidens livsmedel i Åhus!
Balsgård har nu tagit nästa steg i sin utvecklingsresa genom att investera i en ny anläggning för framtidens livsmedel – i Åhus. Anläggningen är 1500m2 och företaget fortsätter där att erbjuda utökade tjänster inom produkt- och processutveckling, pilottester samt legoproduktion.
Vi ser ett ökat behov av våra tjänster och satsningen ligger verkligen i tiden – fokus på korta livsmedelskedjor, lokal förädlingsförmåga och stort intresse för nya, innovativa livsmedel gör att vi väljer att satsa stort, säger Nils Mårtensson, företagets VD. Vi har också utnyttjat en möjlighet i marknadsdynamiken – fabriken har flyttat in i det som tidigare var en padelhall! Fräscha, nya lokaler, där vi från ett i princip oskrivet blad har kunnat rita upp framtidens fabrik.
Vi har byggt upp solid erfarenhet, både av att hjälpa innovatörer och forskare att förverkliga sina idéer men även att stötta små- till medelstora företag med en flexibel tillverkning och en bred maskinpark. Vi ser stor tillväxt inom bland annat det alkoholfria måltidsdryckssegmentet, fermentering och vegetabiliska proteiner.